Skip to content
DienBos

 Mijn naam is Dien Bos.

Sinds 2010 heb ik mij toegelegd op het ontwerp en bouw van websites. Algauw heb ik me gespecialiseerd op Wordpress websites.
Ik heb gekozen voor Wordpress omdat het een platform is dat goed is toegerust voor de complexiteit van het moderne internet. Het cms van deze websites is gebruikersvriendelijk en daarmee gemakkelijk aan te leren aan de eigenaar van de website.

Voordat ik webdesigner werd, was ik grafisch ontwerper. Eerst als assistent-ontwerper, later als ontwerper op de volgende bureaus:
BRS Maatschap van vormgevers, Amsterdam• Davenport Associates, Londen • Lega Industrie bv, Lochem • BRS Premsela Vonk, Amsterdam • Dedato, Amsterdam. Op freelance basis werkte ik voor voor Eden (voorheen BRS Premsela Vonk), Amsterdam • Visser Bay Anders Toscani, Amsterdam • 124 Design, Amsterdam • Total Design, Amsterdam • Neon ontwerp (voorheen Ontwerp forum), Amsterdam.

Klik hier voor voorbeelden van corporate identities uit deze tijd

In 2006 ben ik met mijn eigen studio begonnen en vond ik mijn eigen opdrachtgevers. Ik werkte vooral voor uitgevers en maakte boeken en boekomslagen.  Opdrachtgevers waren oa Uitgeverij Thema, Zaltbommel; uitgeverij Coutinho, Bussum; uitgeverij Aksant, Amsterdam; uitgeverij SWP, Amsterdam en uitgeverij Ars Aequi, Nijmegen.

Klik hier voor voorbeelden van boekomslagen

Opdrachtgevers voor Wordpress websites waren stichtingen, verenigingen, zelfstandigen, mkb bedrijven en groepspraktijken. Ik heb veel portfolio websites gemaakt. Voorbeelden van websites vindt u op de homepage van deze website.

Ik heb een aantal boeken gemaakt. Deze heb ik niet alleen vormgegeven maar ook geschreven en/of samengesteld:
Semiographics (klik hier voor een online presentatie). Dit boek betreft een onderzoek naar de relatie tussen verbale concepten en visuele beelden. 
Catalogus Jan Bos (klik hier voor een online presentatie)
Visuele stijlfiguren. Dit boek (klik hier voor een impressie) betreft een onderzoek naar het voorkomen van literaire stijlfiguren in visuele vorm, specifiek op het terrein van boekomslagen, posters en advertenties

Ik studeer momenteel in deeltijd kunstgeschiedenis aan de Universiteit van Amsterdam en hoop in juni 2024 mijn bachelor diploma te halen.