Skip to content

Goed nieuws!

Onlangs is de oeuvre-catalogus van het werk van Jan Bos gepubliceerd.

Jan Bos (1926-2000) was een Zutphense kunstenaar die naam maakte met de onorthodoxe wijze waarop hij Zutphen en haar omliggende landschap vastlegde in een ongeëvenaarde aquarel-techniek.
Alhoewel al het werk verkocht is, was het met behulp van een nagelaten foto-archief en ander archief-materiaal mogelijk deze catalogus samen te stellen.

Jan-Bos-boek-op-tafel

‘De Ongeziene Gelderse Achterhoek’
323 bladzijden
Formaat 17,5×17,5 cm (2,5 cm dik)
Paperback
Prijs € 49,00 inclusief verzendkosten
De boeken zijn momenteel uitverkocht. Mocht u geïnteresseerd zijn, dan kunt u een mail sturen naar Dien Bos. Mochten er weer een aantal geprint worden, kan ik u een berichtje sturen.

Een greep uit de afgebeelde waterverven

Om het boek te maken heb ik research gedaan naar de relatie tussen de grote hoeveelheid foto’s die in de nalatenschap van de kunstenaar gevonden zijn en zijn schilderijen. Uit deze door de kunstenaar gemaakte foto’s van zijn motieven blijkt hoe de werkelijkheid vaak wel, maar even vaak niet in de schilderijen werd overgenomen. Zijn schilderijen blijken in veel gevallen een ode aan de waargenomen realiteit te zijn, maar even vaak zijn ze precies het omgekeerde: zij blijken juist een spel met de realiteit te zijn.

Vragen of opmerkingen?

Wilt u reageren? Klik dan hier en stuur een mail naar Dien Bos

Een impressie

Oeuvre-catalogus van Jan Bos

Oeuvre-catalogus van Jan Bos

Met afbeeldingen van meer dan 200 waterverven, plus een aantal etsen en potloodtekeningen. Voorzien van een inleiding over zijn werk, een korte biografie, een gedeelte met fotografie.
Boek-jan-bos-open